Žuta crta

Žuta crta

Yellow line

Žuta crta pokriva širok dijapazon tema i fenomena, uspostavljajući odnose između događaja, medijatizacije i perceptivne analize. Pokušava uspostaviti njihove međusobne relacije i ispitati pukotine koje se stvaraju po šavovima pri pokušaju komunikacije i artikulacije. Na različite načine propituje se pitanje slobode, slobode odabira i mogućnosti. S obzirom na prirodu projekta i uvjetovanosti proizvodnje teksta i predstave, izbora. uspostavlja se sofisticirani dijalog između problema i njihovih mogućih percepcija u sustavu nenaviknutim ili drugačije udešenim za njihovu analizu. Uglavnom iz empirijskih razloga, odnos između Hrvatske i Njemačke, članice i kandidata, odnosi snaga u eurozoni omogućuju neka nova čitanja, oprezan ulazak u probleme koji nas ili očekuju ili njihove simptome već možemo promatrati u vlastitom okružju. Žuta crta tako postaje okvir za razmjenu ideja, isprepletanje uzroka i posljedica, znakovi budućnosti, upozorenje i promišljanje o procesima u kojima neposredno sudjelujemo.

Dino Pešut

Prijevod
Redatelj
Dramaturg
Scenograf
Kostimografkinja
Skladatelj
Koreograf
Inspicijenticać
Šaptač
Fotografija
Grafičko oblikovanje
Latica Bilopavlović Vuković
Ivica Buljan
Dino Pešut
Lovro Artuković
Ana Savić Gecan
Mitja Vrhovnik Smrekar
Marinko Petričević
Milica Kostanić
Željko Začek
Mara Bratoš
Marino Krstačić Furić & Ana Tomić
  • Izvođači
  • Goran Bogdan, Lucija Šerbedžija, Hrvojka Begović, Vedran Živolić, Frano Mašković, Jadranka Đokić , Ksenija Marinković, Nina Violić, Slaven Španović, Tobias Beyer
Povratak na naslovnicu

Kultura

S podporo programa
Kultura Evropske unije.

© Copyright Ivica Buljan 2014. Vse pravice pridržane. Pripravil Endora

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spolna stran je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.