Gospoda Glembajevi

Gospoda Glembajevi

Drama Gospoda Glembajevi enega največjih hrvaških literatov Miroslava Krleže je prva iz cikla o dinastiji Glembay. Dogaja se v poletni noči leto dni pred prvo svetovno vojno, v času, ko je gospodarski in družbeni uspeh družine dosegel zenit. Toda kljub razkošju in svetovljanstvu, ki napolnjujeta trenutno življenje Glembajevih, zadostuje en sam povod, da se razkrije veriga izsiljevanja, prikrivanja, nasilja, tragedij in smrti, ki usodno spremljajo družino vse od začetka njenega vzpona. Drama se krvavo zaključi s tempom in silovitostjo antičnih tragedij. Kljub temu pa glembajevski junaki niso antično premočrtni, ampak moderni; pravzaprav bi lahko rekli, da nam Gospoda Glembajevi z izjemno ostrino, gledališko močjo in senzibilno kritičnostjo prikazujejo, kaj se zgodi, kadar tajkuni srečajo usodo.

Prevajalec
Režiser
Asistent režiserja
Dramaturginja
Scenograf
Kostumografinja
Skladatelj
Koreografinja
Lektorica
Lektorica za nemščino
Oblikovalec luči
Asistentka režije
Asistentka dramaturgije
Andrej Inkret
Ivica Buljan
Robert Waltl
Mojca Kranjc
Dalibor Martinis
Ana Savić Gecan
Mitja Vrhovnik Smrekar
Tanja Zgonc
Tatjana Stanič
Vanda Vremšak Richter
Milan Podlogar
Tjaša Črnigoj
Nina Šorak
  • Izvođači
  • Ivo Ban, Nataša Barbara Gračner, Marko Mandić, Tina Vrbnjak, Matjaž Tribušon, Aljaž Jovanović Jose, Uroš Fürst, Jernej Gašperin, Benjamin Krnetić, Ditka Haberl, Tina Vrbnjak, Jernej Gašperin, Benjamin Krnetić
Povratak na naslovnicu

Kultura

S podporo programa
Kultura Evropske unije.

© Copyright Ivica Buljan 2014. Vse pravice pridržane. Pripravil Endora

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spolna stran je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.