Nickel Stuff

Nickel Stuff

Nickel Stuff je Bernard-Marie Koltès ustvaril kot scenarij za film, na našem odru pa bo zaživel v režiji Ivice Buljana, ki je na oder postavil že večino Koltèsovih del. V londonskem baru Nickel, ki je namenjen predvsem plesu in kamor zahajajo v glavnem temnopolti gostje, se odvijajo »plesni dvoboji« v slogu Vročice sobotne noči (1977), ki je Koltèsa spodbudila k pisanju, navdih za osrednji lik Tonyja Allena pa mu je bil John Travolta. Zgodba se začne, ko v ta razmeroma zaprti prostor ene manjšinske skupnosti vstopijo pripadniki druge; njihova plesna tehnika temelji na drugačnih kulturnih vzorcih in idejah, tako da se na plesišču vname »boj« med skupinama.

Predstava problematizira socialno izključenost manjšin glede na etnični izvor, politično opredeljenost, socialni status in spolno usmerjenost.

Režiser
Prevajalka
Asistent režije
Kostumografija
Scenografija, video in oblikovanje luči
Glasba
Oblikovanje tona
Lektorica
Oblikovanje maske
Vodja predstave
Ivica Buljan
Suzana Koncut
Robert Waltl
Ana Savić Gecan
Son:DA (Metka Golec in Miha Horvat)
Mitja Vrhovnik Smrekar
Silvo Zupančič
Mateja Dermelj
Barbara Pavlin
Gašper Tesner, Urša Červ
  • Actors
  • Primož Bezjak, Marinka Štern, Matej Recer, Joseph Bunn, Damjana Černe, Lukas Zuschlag, Jernej Gašperin, Ivan Godnič, Janja Majzelj, Jose, Denis Porčič, Neda R. Bric, Jernej Gašperin, Olga Kacjan, Ređep Ramadani, Yuki Seki, Kenta Yamamoto
Back to home page

Culture

With the support of the Culture
programme of the European Union.

© Copyright Ivica Buljan 2014. All rights reserved. Development Endora

This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.