Nickel Stuff

Nickel Stuff

Nickel Stuff je Bernard-Marie Koltès ustvaril kot scenarij za film, na našem odru pa bo zaživel v režiji Ivice Buljana, ki je na oder postavil že večino Koltèsovih del. V londonskem baru Nickel, ki je namenjen predvsem plesu in kamor zahajajo v glavnem temnopolti gostje, se odvijajo »plesni dvoboji« v slogu Vročice sobotne noči (1977), ki je Koltèsa spodbudila k pisanju, navdih za osrednji lik Tonyja Allena pa mu je bil John Travolta. Zgodba se začne, ko v ta razmeroma zaprti prostor ene manjšinske skupnosti vstopijo pripadniki druge; njihova plesna tehnika temelji na drugačnih kulturnih vzorcih in idejah, tako da se na plesišču vname »boj« med skupinama.

Predstava problematizira socialno izključenost manjšin glede na etnični izvor, politično opredeljenost, socialni status in spolno usmerjenost.

Režiser
Prevajalka
Asistent režije
Kostumografija
Scenografija, video in oblikovanje luči
Glasba
Oblikovanje tona
Lektorica
Oblikovanje maske
Vodja predstave
Ivica Buljan
Suzana Koncut
Robert Waltl
Ana Savić Gecan
Son:DA (Metka Golec in Miha Horvat)
Mitja Vrhovnik Smrekar
Silvo Zupančič
Mateja Dermelj
Barbara Pavlin
Gašper Tesner, Urša Červ
  • Izvođači
  • Primož Bezjak, Marinka Štern, Matej Recer, Joseph Bunn, Damjana Černe, Lukas Zuschlag, Jernej Gašperin, Ivan Godnič, Janja Majzelj, Jose, Denis Porčič, Neda R. Bric, Jernej Gašperin, Olga Kacjan, Ređep Ramadani, Yuki Seki, Kenta Yamamoto
Povratak na naslovnicu

Kultura

S podporo programa
Kultura Evropske unije.

© Copyright Ivica Buljan 2014. Vse pravice pridržane. Pripravil Endora

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spolna stran je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.