Baba Jaga je snijela jaje

Baba Jaga je snijela jaje

Predstava Baba Jaga je snijela jaje bazirana je na istoimenome romanu Dubravke Ugrešić, koja revidirajući izvorni mit o vještici Babi Jagi ispisuje trodijelnu modernu bajku o obiteljskom nerazumijevanju, starenju i potrazi za ljubavlju. Intimna tragikomična priča odvija se u tranzicijskom Novom Zagrebu kojeg napadaju ptice, bugarskom ljetovalištu i češkim toplicama. U tri žanrovski različita dijela kroz putovanje likova istražuje se starost u intimnim pričama političke i društvene sadašnjosti. Glavni likovi Babe Jage bore se s osamljenošću, hipertrofiranim emocijama, te osjećajima nemoći i nepripadanja. Kroz igranje različitim žanrovima, diskursima i stilovima, priča oživljava drevni mit o ženskoj emancipaciji – autentično slavenski, ali za sve prostore i sva vremena.

Adaptatcija
Režija
Scenografija
Kostimi
Glazba
Ivor Martinić
Ivica Buljan
Jean-Guy Lecat
Ana Savić Gecan
Mitja Vrhovnik Smrekar
  • Izvođači
  • Ana Karić, Alma Prica, Milena Zupančič, Olivera Baljak, Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Zdenko Botić, Tanja Smoje, Žarko Radić, Zoran Prodanović Prlja, Damir Orlić, Ivanka Mazurkijević
Povratak na naslovnicu

Kultura

S podporo programa
Kultura Evropske unije.

© Copyright Ivica Buljan 2014. Vse pravice pridržane. Pripravil Endora

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spolna stran je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.