Vampir

Vampir

Vampir temelji na dramski pesnitvi ruske pesnice Marine Cvetajeve (1892–1941), napisani v dveh različicah, ruski in francoski. Po motivu ruske ljudske pravljice Vampir, eni od tistih, ki jih je v svoji širni zbirki objavil A. N. Afanasjev, je Cvetajeva leta 1922, torej tistega leta, ko je odšla v pregnanstvo in ostala brez bralcev, ustvarila pesnitev Mladenič (Molodec). Sedem let pozneje, leta 1929, v Parizu, jo je avtorica sama prevedla v francoščino, potem pa je po francoski različici napisala predgovor, ki zgodbo povzame v nekaj jedrnatih stavkih.
To je zgodba o Marusji, dekletu iz ljudstva, ki se zaljubi v prekletega mladeniča, vampirja, ki žre mrliče. Zaljubi tako zelo, da se od njega noče ločiti niti za ceno smrti svojih bližnjih niti svoje lastne smrti. In zgodba o vampirju, ki se tako zelo zaljubi vanjo, da bi jo rad rešil pred seboj in svojo prekleto ljubeznijo. Zgodba o ljubezni tistih, ki ljubijo proti sebi in v nasprotju s svojo naravo ter na koncu postanejo eno.

Režija
Asistent režije
Dramaturgija
Glasba
Koreografija
Kostumografija
Lektorica
Oblikovanje luči in lučno vodstvo
Oblikovanje maske
Oblikovanje zvoka in tonsko vodstvo
Prevod besedila za potrebe predstave
Scenografija
Vodja predstave
Ivica Buljan
Robert Waltl
Zlatko Wurzberg
Mitja Vrhovnik Smrekar
Tanja Zgonc
Ana Savić Gecan
Mateja Dermelj
Tine Bolha
Barbara Pavlin
Marijan Sajovic
Ivana Jurković
Slaven Tolj
Urša Červ
  • Izvođači
  • Primož Bezjak, Neda R. Bric, Olga Kacjan, Uroš Kaurin, Janja Majzelj, Ivan Peternelj
Povratak na naslovnicu

Kultura

S podporo programa
Kultura Evropske unije.

© Copyright Ivica Buljan 2014. Vse pravice pridržane. Pripravil Endora

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spolna stran je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.