Lovske scene iz Spodnje Bavarske

Lovske scene iz Spodnje Bavarske

Predstava, ki odkrito spregovori o lovu na 'drugačne' …

Martin Sperr (Handkejev in Fassbinderjev sodobnik) je leta 1965, pri svojih dvajsetih, napisal Lovske scene iz Spodnje Bavarske, ki so z uprizoritvijo leta 1966 v Nemčiji postale prava senzacija. 
Sperr na oder postavi prebivalce vasi in nam ob prikazu topoumnosti in zlobe vaščanov pripoveduje zgodbo o izločenosti homoseksualca in vseh, ki so kakorkoli drugačni. Kdor velja za homoseksualca, je iz družbe izločen že v mestu, v majhni provincialni vasi pa zanj sploh ni prostora. Tema Sperrove igre, ki v vseh teh letih žal ni izgubila aktualnosti, pa ni zgolj drugačnost posameznika, ampak realističen in izrazito plastičen prikaz vaške srenje in njenih zadrtih prebivalcev. V tem segmentu so Lovske scene iz Spodnje Bavarske zelo podobne lanskoletnemu večkrat nagrajenemu Hanekejevemu filmu Beli trak, ki prav tako prikazuje na videz idilično vaško okolje, pod katerega povrhnjico se skrivajo zlorabe, vsakršna nestrpnost in nasilje. Ter seveda fašizem, ki skrivaj tli v vsakem od uglednih vaščanov in varuhov družbenega reda.

Režija
Asistent režije
Prevod
Adaptacija v gorenjščino
Dramaturgija
Avtor glasbe
Scena
Kostumi
Lektura
Ivica Buljan
Robert Waltl
Lučka Jenčič
Barbara Rogelj
Marinka Poštrak
Mitja Vrhovnik Smrekar
Siniša Ilić
Ana Savič Gecan
Barbara Rogelj
  • Izvođači
  • Milena Zupančič, Klemen Mauhler, Vesna Vončina, Darja Reichman, Anže Zevnik, Marko Mandić, Pavel Rakovec, Igor Štamulak, Vesna Jevnikar, Vesna Slapar, Peter Musevski, Vesna Pernarčič, Aljaž Tepina, Primož Pirnat, Robert Walt/Matjaž Višnar
Povratak na naslovnicu

Kultura

S podporo programa
Kultura Evropske unije.

© Copyright Ivica Buljan 2014. Vse pravice pridržane. Pripravil Endora

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spolna stran je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.