Mlado meso

Mlado meso

Mlado meso je pozno delo francoskega pisatelja Hervéja Guiberta (1955–1991), izšlo šele po avtorjevi smrti. Gre za kratek roman, ki v enigmatično nagajivem slogu pripoveduje zgodbo o dogodkih na severu Francije, zgodbo o župniku, ki se takoj po prihodu v novo okolje sooči z misteriji in moralitetami »bande štirih«: mizarja, mesarjeve sestre, lastnika točilnice in cestarja. Ta četverica vasi vlada že dolga leta in seje strah in trepet. Guibert je v razgaljanju pohujšanja v Normandiji oster kot skalpel in obenem nagajiv, poleg tega pa vztrajno ruši moralno-etične klišeje.

Mlado meso, hibridna, bastardna vaška zgodba, bo v režijski adaptaciji Ivice Buljana postala scenarij za predstavo o krizi etike v sodobnem svetu, o igrah videza in resničnosti, o globalni vasi, v kateri se zdi, da ideologije vladajo le na videz, saj so na delu mikrosvetovi in mikrostrahovi psihopatologije vsakdanjega življenja.

Prevod
Asistent režije
Dramaturgija
Scenografija
Kostumografija
Koreografija
Glasba
Zvok
Luč
Oblikovanje maske
Fotografije na odru
Besedila pesmi
Producenta
Suzana Koncut
Robert Waltl
Zlatko Wurzberg
Anusc Castiglioni, Giulia Bonaldi
Ana Savić Gecan
Tanja Zgonc
Mitja Vrhovnik Smrekar
Marijan Sajovic
Giulia Bonaldi
Barbara Pavlin
Žiga Koritnik
Draga Potočnjak
Peter Sotošek Štular, Vitomir Obal
  • Izvođači
  • Dario Varga, Robert Prebil, Neda R. Bric, Dejan Pevčevič, Daša Doberšek, Maruša Geymayer Oblak, Vesna Vončina, Uroš Maček, Janja Majzelj, Ivan Godnič, Niko Goršič, Olga Grad, Željko Hrs, Jose Damjana Černe, Draga Potočnjak, Eldin Žerić, Andrej Čarni, Nejc Levstik, Špela Dolinšek, Ema Hrustanović, Eva Jesenovec, Tia Okič, Lan Zupančič, Luka Žontar, Živa Jarec, Špela Jevšnik, Ajet Kevrić, Žiga Korošec, Jana Koruza, Lev Mastnak, Vesna Mlakar, Marko Novak, Luka Plečnik, Ana Hribar, Kaja Tomšič, Veronika Vižintin
Povratak na naslovnicu

Kultura

S podporo programa
Kultura Evropske unije.

© Copyright Ivica Buljan 2014. Vse pravice pridržane. Pripravil Endora

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spolna stran je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.