Drame princes

Drame princes

Elfriede Jelinek junakinje pravljic »pripelje na oder«, da bi z njihovimi zgodbami razgalila nekatere tipične (arhetipske) situacije o princesah, ki čakajo na princa, da bi jih 'obudil' v življenje in popeljal v idilo večne ljubezni. Vendar se namesto v pravljico pri Jelinekovi princese zbudijo v kruto realnost.

V Dramah princes so prav pravljični klišeji tema, ki jo na tragikomičen način obravnava nobelovka Elfriede Jelinek, v avtorski postavitvi režiserja Ivice Buljana pa se v zanemarjeni železniški restavraciji srečajo člani godbe na pihala, skupina mladih skavtov ter seveda Sneguljčica in Lovec, Trnuljčica in Princ ter Rozamunda in njen Fulvio tako, da se njihove zgodbe odvijejo v prepoznavnih komičnih in melodramatičnih 'klišejih'.

Jelinekova ponuja radikalne odgovore ter znova postavlja vedno nova in nova vprašanja. Ob njenem pogledu na pravljično idilo odnosov med moškim in žensko nikakor ne boste ostali ravnodušni. Vendar bomo v predstavi opozorili tudi na komično plat zgodbe, tako da ne boste uživali le v virtuoznosti besedila, ampak tudi v njegovi duhovitosti.

Prevod
Režija
Asistent režije
Dramaturgija
Koreografija
Scenografija
Kostumografija
Skladatelj
Urška P. Černe, Anja Uršič, Sandra Baumgartner
Ivica Buljan
Robert Waltl
Marinka Poštrak
Tanja Zgonc
Andrej Stražišar
Ana Savić-Gecan
Mitja Vrhovnik – Smrekar
  • Actors
  • Vesna Slapar, Vesna Jevnikar, Darja Reichman, Jose, Matej Puc, Branko Jordan, Marinka Poštrak, Slavko Turk, Sebastijan Nemanič, Boštjan Krek, Musicians: Uroš Gorenc, Tomaž Kukovič, Martin Dukarič, Tomaž Podlesnik, Matej Krajtar, Robert Kukovič, Gašper Srečnik
Back to home page

Culture

With the support of the Culture
programme of the European Union.

© Copyright Ivica Buljan 2014. All rights reserved. Development Endora

This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.