Baš beton i stupovi društva

Baš beton i stupovi društva

Kako je samo slatko jednoj skupini umjetnika nazvati se "generacijom"! Zamisli: ostavljamo trag u žbuci vremena, a sve onako ušuškani u deke prostora i zbivanja. Generacija, čoviče, vidi nas!

Tko zna, možda i zbog svega što se posljednjih godina događa u mladoj splitskoj kulturi, na tzv. "splitskoj sceni", možemo za sebe vjerovati da smo generacija s velikim G. Možda stvarno i ostavljamo nekakav trag u vremenu, vjerojatno najnestabilnijem i najvjetrovitijem do sada. Možda smo totalno obuzeti lažnom sviješću o vlastitoj vrijednosti i značaju...

A možda nam je samo do igre. Do sprda. Možda se želimo samo eksperimentalno okupati u kaljuži novih medija, nakon što nas je, kao Splićane, The Beat Fleet počastio spoznajom o ST stanju uma, najmističnijim mogućim iskustvom Peristila, najponornijom samospoznajom. Možda se samo želimo zahvaliti Paytonovcima ili Nadrealistima na jednoj drugoj spoznaji, spoznaji o mogućnosti vječnog izdizanja, vječne, dozlaboga smiješne, distance u odnosu na svijet, društvo i same sebe. Možda želimo nastaviti taj povijesni dijalog luzera koji su humorom dali svoj odgovor autoritetu, ne želeći istovremeno nikome, ama baš nikome dokinuti na integritetu ličnosti ili nanijeti bilo kakva zla.

I možda je sve to skupa samo izraz slabosti, izgubljenosti u moru bivanja. Nepomirenost, ali prije nepomirljivost...

Ma, čoviče, ODRON.

Redatelj
Kompozitor
Ivica Buljan
Dragan Lukić
  • Izvođači
  • Mladen Badovinac, Aleksandar Antić, Dragan Lukić, Denis Božić, Nikola Čelan, Teo Šourek, Pavle Dulčić
Povratak na naslovnicu

Kultura

S podporo programa
Kultura Evropske unije.

© Copyright Ivica Buljan 2014. Vse pravice pridržane. Pripravil Endora

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spolna stran je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.